امروزه دیگر نمیتوان کسی را پیدا کرد که از اهمیت داشتن یک وب سایت بی خبر باشد. تمامی شرکتهای بزرگ و افرادی که واقعا به کسبوکار خود اهمیت میدهند، از اهمیت طراحی یک سایت حرفه ای و اختصاصی آگاه هستند و در آن به توضیح کسبوکار و خدمات خود، فروش محصولات و ... می پردازند؛ اما مسئلهای که همواره دغدغهی ذهنی گروه زیادی از صاحبین مشاغل بوده است، پاسخ به پرسشهایی از قبیل: چگونه صاحب یک سایت شویم؟! آیا بهتر است با استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) تسلط کامل بر سایت مدنظرم را داشته باشم یا آن را به شرکتهای طراحی سایت بسپارم؟ هزینه هرکدام چقدر میشود؟ کدامیک به صرفه تر اسـت؟ است. با ما همراه باشید تا تمام نقاط مثبت و منفی استفاده از CMS ها و یا طراحی سایت اختصاصی با استفاده از زبانهای برنامه نویسی به کمک دولوپرها را با هم بررسی کنیم.
CMS کوتاه شده عبارت انگلیسی "Content Management System" یا همان سیستم مدیریت محتوا است. در مجموع دو راه کلی برای طراحی سایت وجود دارد. طراحی سایت اختصاصی با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند HTML، CSS، JavaScript، PHP، ASP.NET و یا استفاده از CMS های آماده. به بیان ساده تر،CMS ها نیاز ما به برنامه نویسی را بسیار کم کرده و سرعت کلی پیشرفت پروژه را افزایش میدهند. CMS های معروف بسیار زیادی مانند دروپال، جوملا، رادیانت و وردپرس وجود دارند.
اکنون به مبحث اصلی مقاله، یعنی مقایسه و تفاوتها و جزئیات پیادهسازی یک سایت وردپرسی با یک سایت برنامهنویسی شده میپردازیم:
یک کلید همهی درب ها را باز نمیکند!
اگرچه نمیتوان قدرت فوق العاده وردپرس در ساختن انواع وبسایت هـای زیبا و کاربرپسند را کتمان کرد، اما متاسفانه وردپرس در آن حد که فکر میکنید هم کامل نیست! اگرچه وردپرس با توجه به پلاگینهایی که برای آن نوشته میشود مدام قدرتمندتر شده و اکثر مشکلات و خواستههای کاربران را حل میکند، اما باید قبول کنیم که آنگونه شخصی سازی که برنامهنویسان میتوانند برای شما به وجود بیاورند، بسیار گستردهتر از آن چیزی است که وردپرس در خدمت شما قرار میدهد؛ به علاوه در برخی از موارد، نمیتوانید ویژگیها و امکاناتی که مد نظر دارید را با وردپرس پیاده کنید. به علاوه، یک برنامهنویس حرفهای، قادر است تا سایت شما را دقیقا مانند آن چیزی که سفارش دادهاید، شخصی سازی کند.
این نکته را هم مد نظر داشته باشید که اگرچه تمهای زیادی برای وردپرس ساخته شدهاند، اما فرم و شکل کلی دو وبسایت مختلف که از یک قالب استفاده میکنند، تقریبا شبیه به هم است که البته این اشکال با استفاده از پلاگینهای مختلف قابل حل می باشد؛ اما در طراحی سایت اختصاصی یا کدنویسی شده، از آنجا که برنامهنویس وظیفه دارد تا دقیقا آنچه را که مدنظر شماست پیاده سازی کند، عملا شما در حال درست کردن یک وبسایت منحصر به فرد برای خود خواهید بود. در نتیجه اگر به دنبال یک وبسایت کاملا سفارشی مطابق با هرآنچه که دقیقا در ذهن خود دارید هستید، پیشنهاد می شود از شرکت هایی که در زمینه طراحی سایت اختصاصی فعالیت می کنند، کمک بگیرید.
حتی اگر به فکر ایجاد حتی سادهترین وبسایت برای کسبوکار خود هستید، باید برای گرافیک سایت خود اهمیت زیادی قایل شوید. هیچ شکی در این مورد نیست که لوگو سایت، ترکیب رنگها، بک گراند وبسایت، فونت به کار رفته شده، بهینه سازی تصاویر محتوا و مقالات و ... همگی تاثیر مستقیمی بر کاربران هدف شما دارد. موثرترین سایتها، آنهایی هستند که استایل و سبک خاص و مشخصی دارند. چرا که با این کار، عملا برندسازی نیز تا حد زیادی انجام شده و کاربران اعتماد بیشتری به وبسایت شما خواهند داشت. معمولا اکثر افرادی که با مسائل گرافیکی آشنا نیستند، سعی میکنند تا از طراحان گرافیک کمک بگیرند که خود ان کار با توجه به نرخ های متنوع شامل هزینههای بالایی خواهد بود؛ اما بسیاری از شرکتهای طراحی سایت قادرند تا در کنار طراحی سایت برای شما، طراحی گرافیک مورد نیاز از قبیل طراحی لوگو، تصویر زمینه و بنرهای اصلی، ساخت پروفایلهای خاص و مواردی از این دست را نیز برای شما انجام دهند. در نتیجه احتمالا هزینه کمتری در مقایسه با برون سپاری این وظایف به یک طراح و گرافیست خواهید پرداخت.
به احترام سرعت نصب و راهاندازی وردپرس و دیگر CMS های آماده می توانیم کلاه از سر برداریم! اما در نظر داشته باشید که دستیابی به این سرعت بالا در نصب و راه اندازی وب سایت، موجب از دست رفتن بیشتر امکان شخصیسازی و سفارشیسازی امکانات پنل مدیریت و تا حدی قالب گرافیکی سایت شده است. ضمن اینکه کار کردن با پنل مدیریت سایت وردپرس بدلیل عمومی بودن و open source بودن آن برای کاربرانی که با آن آشنایی کافی نداشته باشند، بسیار سخت است. در واقع اگر تا کنون مدیریت یک سایت وردپرسی را انجام نداده اید، با کلافگی و خستگی از شلوغی و سردرگمی بیش از حد در پنل مدیریت وردپرس، روبه رو خواهید شد.
فلسفه اصلی به وجود آمدن وردپرس، ساختن بلاگ برای نویسندگان اینترنتی در سریعترین زمان ممکن بود. وردپرس به کمک آبجکتها و کدهای آماده خود، این امکان را به کاربران می دهد که زودتر از آن چیزی که فکر میکنند، وب سایت خود را راهاندازی کنند. اگرچه برنامهنویسان زیادی هستند که در سریعترین زمان ممکن قادرند پروژه های طراحی سایت شما را بر عهده بگیرند، اما امتیاز این مرحله منحصرا در اختیار وردپرس است! اما همهی این نکات برای زمانی است که شما واقعا تسلط کافی بر وردپرس و پلاگین های آن را داشته باشید. شاید در عرض کمتر از 1 هفته بتوانید سایت مدنظرتان را با وردپرس بالا بیاورید و کسبوکار خود را شروع کنید در حالی که اگر قصد برون سپاری پروژه خود و استفاده سایتهای برنامهنویسی شده را مدنظر قرار دهید، یقینا به زمان بیشتری نیاز دارید اما در عوض یک وب سایت حرفه ای و انحصاری با پنل مدیریت سفارشی خود در اختیار خواهید داشت که می توانید به راحتی آن را مدیریت نموده یا در آینده توسعه دهید.
شرکت دود با توجه به لزوم رقابت با CMS های آماده سعی داشته است تا به نوعی طراحی سایت اختصاصی و برنامه نویسی شده را با استفاده از سیستم سریع CMS آماده ترکیب نموده و علاوه بر راهاندازی سایت در زمانی کمتر از یک هفته، برخلاف روشهای قدیمی طراحی سایت که در آن برنامه نویسان باید هر کدام از وب سایتها را جداگانه از صفر برنامه نویسی می کردند، این روش که چندسالی است مورد استقبال شرکت های طراحی سایت قرارگرفته است طراحی سریع وب سایت را به ارمغان آورده است و قدرت سفارشیسازی هر وب سایت چه در قسمت پنل مدیریت چه در قالب گرافیکی HTML سایت را نیز حفظ می نماید.
نوبت به یکی از بزرگترین مسائل حل نشده در مورد تفاوت وردپرس و طراحی سایت اختصاصی یا برنامه نویسی شده میرسد. در هر دو صورت موجود، شما باید هزینه خرید دامنه، هاست و سرور سایت خود را بپردازید؛ اما در صورت برون سپاری پروژه طراحی سایت خود، ممکن اسـت برخی شرکتها بتوانند تا با توجه به قراردادهایی که با برخی از هاستنیگها دارند، هزینه اشتراک سال اول هاست و دامنه را به صورت رایگان به وب سایت شما هدیه کنند و از سال دوم شما این هزینه را خواهید پرداخت.
اما در مورد هزینههایی که می بایست برای سایت وردپرسی خود خرج کنید. به طور متوسط قیمت هر تم یا همان قالب وردپرسی اورجینال که بتواند قابلیتهای زیادی در اختیارتان بگذارد، بین 50 تا 100 دلار است. قالبهایی در این قیمت، دقیقا هر آن چیزی را که در نسخه نمایشی یا همان دمو به شما نمایش داده اند را می توانند پیاده سازی کنند؛ اما اگر بخواهید امکانات وب سایت خود را توسعه دهید در بسیاری از موارد مجبور می شوید از پلاگینهای دیگری نیز با توجه به نیاز خود استفاده کنید. اکثر پلاگینهای کارآمد وردپرس پولی هستند و یا درصورت رایگان بودن، اجازه دسترسی کامل به تمام قابلیتهای خود را به شما نمی دهند. در نتیجه علاوهبر هزینهای که برای تم و قالب اصلی وب سایت می پردازید، باید این احتمالات را نیز در نظر بگیرید. شرکتها یا اشخاصی که با وردپرس وب سایت شما را طراحی خواهند کرد، برای تخصص راهاندازی وردپرس نیز از شما هزینهای از پانصد هزار تومان تا پنج میلیون تومان با توجه به کیفیت خدمات خود و سابقه فعالیت شان دریافت خواهند کرد.
اما قیمت برون سپاری طراحی سایت به شرکتهای طراحی سایت اختصاصی مانند دودکو کاملا وابسته به نوع خدماتی است که از شرکت دریافت می کنید. میزان تخصص و سابقه شرکت، نمونه کارهای انجام شده برای برندها و شرکتهای بزرگ، تعداد نفرات و مجموع ساعات کاری که برای پروژه شما صرف خواهد شد، میزان سفارشی بودن گرافیک و قالب وب سایت شما و چند عامل دیگر در این قیمت تاثیر گذار خواهد بود. اما می توان یک بازه حدودی قیمت برای طراحی سایت اختصاصی در نظر گرفت که برای یک وب سایت معمولی از هفت میلیون تومان تا پانزده میلیون تومان خواهد بود.
مهمترین مرحله بعد از تکمیل طراحی سایت، پشتیبانی از آن است. تمدید دامین، هاست، سرور، رفع باگهای کوچک و بزرگ، اضافه و کم کردن قابلیتها و محتویات سایت و مهمتر از همه، دیده شدن سایت که با سئو میسر است نیازمند صرف زمان و حوصله کافی است. اکثر برنامه نویسان و شرکتهایی که طراحی سایت خود را به آنها میسپارید، در کنار طراحی سایت شما، قادرند تا خدماتی از این قبیل را هم برعهده بگیرند. اگرچه ممکن است با کمی مطالعه در مورد هاست و سرور بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید، اما در صورت ایجاد مشکل در هاست و سرور خود، برنامهنویسان و فعالان در این حوزه بهترین راهکارها را ارائه می دهند و این یکی از بزرگترین نکاتی است که شما با برون سپاری پروژه طراحی سایت خود دیگر نگران آن نخواهید بود.
مسلما تفاوتهای گوناگونی بین طراحی سایت با وردپرس و یا برون سپاری آن با شرکتهای مختلف وجود دارد. در نتیجه همه چیز کاملا به هدف و اولویت شما بستگی دارد. اگر اولویت شما سرعت، زمان، هزینه پایین اولیه است، طبیعتا وردپرس پیشنهاد قابل قبولی به حساب میاید. اما اگر میخواهید به راحتی وب سایت خود را مدیریت نمایید و سایتی با گرافیک منحصر به فرد نسبت به هر آنچه که در فضای وب وجود دارد داشته باشید، دوست دارید خیالتان همه جوره از بابت کارهای سایتتان آسوده باشد ، پشتیبانی کامل و جامعی داشته باشید و از خدمات گوناگون بیشتری نیز بهره ببرید، طبیعتا برون سپاری طراحی سایتتان به شرکتهای طراحی سایت گزینهی مطلوبی است.
خوشبختانه در فضای اینترنت، هرگز دستتان خالی نخواهد ماند و با هر روشی میتوانید کسبوکار خود را راه بیاندازید. البته بهتر اسـت قبل از شروع فعالیتتان گزینههایی که باهم بررسی کردیم را مورد بررسی قرار داده و بهترین انتخاب را داشته باشید. برای همین منظور پیشنهاد میشود در صورت نیاز قبل از تصمیم نهایی خود با مشاوران دود گفتگو نمایید.
در نظر دارم سایت اگهی راه اندازی کنم. ایا شما میتوانید نوعی قالب وورد پرس برای من خصوصی سازی کنید؟ ایا این برنامه شما در اجرا، قابل رقابت با سایت های قدرتمند مشابه می باشد؟
ایا پروتکل های سئو و امنیتی در ان کاملا رعایت میشود ؟
اگر بلی لطفا هزینه و زمان لازم را بفرمایید.
ممون
پاسخ شما به شماره تلفن شما در واتسپ ارسال شد.
موفق باشید.