آیا به دنبال مسیری هستید که درنهایت به یک برنامهنویس حرفهای طراحی سایت تبدیل شوید؟ ازآنجایی که کتابخانههای زبانهای برنامهنویسی همواره در حال بهروزرسانی میباشند، طراحی و توسعه وبسایت، موضوعی پیچیده برای یادگیری به شمار میاید. اگر قصد دارید که به یک برنامهنویس حرفهای تبدیل شوید، احتمالاً وارد مسیری ناهموار و پرپیچوخم قدم گذاشتهاید!
خوشبختانه، در شروع کار و ورود به دنیای برنامه نویسی کار راحتی در پیش دارید. منابع بسیاز زیادی اعم از کتب آموزشی، وبسایت های جذاب، ویدیوهای آموزش برنامه نویسی و ... وجود دارند. کافی است یکی از روش هایی که فکر میکنید برای شما مناسب تر است را انتخاب کرده و ماجراجویی خود را آغاز کنید.
در این مقاله، سه قدم اولیه برای یادگیری برنامه نویسی و طراحی وب را بررسی میکنیم.
قبل از اینکه به دنیای برنامه نویسی وارد شوید، لازم است تا اهداف خودتان را مشخص کنید. توسعه و طراحی وبسایت، موضوعی عمیق و دارای چندین بخش است که هر کس با توجه به نیاز خود، در قسمتی از آن فعالیت میکند. بخش طراحی و گرافیک، توسعه دهنده وردپرس، متخصص UI/UX و ... ؛ بنابراین بسیار مهم است که هرچه زودتر، یکی از زمینههایی را که به آن علاقهمند هستید انتخاب کنیــد و با استفاده از منابعی که ذکر شد، قابلیت های خود را بهبود دهیـد.
بعد از مشخص کردن هدف خود از یادگیری طراحی وب و متمرکز شدن بر آن، کافیست دست به کار شوید و با شروع کردن زمینهای که انتخاب کردید، یادگیری را جلو ببرید. در مواقعی که به مشکل برخوردید، لازم نیست خیلی بر خودتان سختگیر باشید. چرا که هرچیزی که به دنبال فهم و درک بیشتر آن هستید را به راحتی میتوانید با جستجو کردن پیدا کنـید. به عنوان مثال میتوانید از روش های زیر کمک بگیرید:
هرآنچه در پاراگراف بالا به عنوان یک روش جستجو گفته شد، میتواند راهکارها و روشهای دیگری که حتی به فکرتان هم نرسیده بود را به شما نشان دهد. وقتی در این سطح از کار و در شروع یادگیری هستید، حداقل تا زمانی که مطمئن نیستید دقیقا چه کاری میخواهید انجام دهـید، بهتر است تنها بر نظر خود متکی نباشید و با جستجو کردن، از نظرات دیگران نیز استفاده کنیـد.
همانند هر صنعت دیگری، توسعه و طراحی خاصی وجود دارد که پایه و اساس ایـن زمینه را تشکیل میدهد. با یادگیری ایـن مقدمات، درک و فهمی عمیق و درست از آنچه که انجام میدهید به بدست میاورید. همچنین اینکار، میزان کیفیت تصمیمات شما را افزایش میدهد و این امکان را میدهد که به راحتی با مشتریان آینده خود، صحبت و تبادل نظر کنـید.
مسلما در اینجا نمیتوان تمام روش های یادگیری طراحی وبسایت را شرح داد، اما سعی میکنیم، هرآنچه که نیاز شما را برآورده میکند به اختصار توضیح دهیم:
منابع زیادی از شرکت های پیشرو برای ارایه استانداردهای مهم برنامه نویسی وجود دارد. برای مثال، شرکت گوگل، وبسایت توسعه دهنده اختصاصی ای دارد که در آن، آخرین بروزرسانی ها و پایههای برنامه نویسی را به اشتراک میگذارد.
بدون این مهارت اساسی، بازدیدکنندگان زیادی را از دست میدهید. شما باید طرحی را ایجاد کنید که از لحاظ بصری جذاب و کاربرپسند باشد.
حتما به این مورد توجه کنید! شما باید قبل از اینکه خودتان را سرزنش کنید، از نظریه رنگ ها اطلاعات کافی داشته باشید و آن را در سایت خود به کار ببرید.
این یکی دیگر از زمینه های گسترده و در مواقعی حتی پیچیده در طراحی سایت است. با این حال با مطالعه چند مقاله کوتاه در این مورد میتوانید شروعی قدرتمند داشته باشید. پیشنهاد میشود از uxbeginner.com برای شروع کار خود استفاده کنید.
نکتهای که باید به آن اشاره کرد اینست که اجازه ندهید ابزارهایی که دارید شما را به خود محدود کنند.
فقط با انجام دادن است که به موفقیت میرسید...
توسعه دهندگان T شکل (افرادی که میتوانند از مهارت خود در زمینههای دیگری که خارج از تخصصشان میباشد نیز استفاده کنند) در حال تبدیل شدن به نیروهایی ارزشمند هستند. بنابراین یادگیری طیف وسیعی از اطلاعات گوناگون، عملی هوشمندانه به حساب میاید.
قبل از اینکه عملا کدنویسی را آغاز کنید، نیاز دارید تا به دنبال یک ادیتور خوب باشید (البته پیدا کردن بهترین و کاملترین ادیتور در این سطح امری حیاتی نیست). همچنین شما میبایست تمام مرورگرهای مطرح (مخصوصا نسخه های مربوط به توسعه دهندگان) را در سیستم خود نصب کنید تا از عملکرد سایت خود در تمام پلتفرم ها با خبر شوید و در صورت ایجاد مشکل، به حل هرچه سریعتر آن بپردازید.
بعد از اینکه طراحی وبسایت را آموختید، شاید علاقه مند باشید تا به سراغ زبان های برنامه نویسی تحت سرور مانند پایتون، روبی و... بروید. برای این زبان های برنامه نویسی نیز همانند آنچه بالاتر گفته شد، منابع زیادی وجود دارند، پیشنهاد میشود که حتما از دوره هـای آموزشی codecademy و یا freecodecamp استفاده کنید.
با توجه به پیشرفت روزانه تکنولوژی، شروع برنامه نویسی با طراحی وبسایت ممکن است نیاز به تلاش زیادی داشته باشد. با این حال، اگر راه و مسیری روشن برای پیشروی پیداکرده اید، انقدرها هم کار سختی نیست. میتوانید از این 3 مرحله به عنوان یک راهنما برای حرفه برنامه نویسی استفاده کنید.