عناوین به کاربران و موتورهای جستجو کمک می کند تا متن را بخوانند و درک کنند. به عبارت دیگر، آنها به عنوان راهنمایی برای خوانندگان عمل می کنند و درک مطالب یک پست یا یک مقاله را برای آنها آسانتر می کنند. عناوین همچنین مشخص می کند که کدام قسمت از محتوای شما مهم است. ما در این مقاله، به بررسی چیستی آنها، کاربرد و تاثیر آنها بر سئوی سایت میپردازیم. پس از خواندن این مطلب، میتوانید به راحتی از عناوین استفاده کنید و آنها را برای بهبود محتواهای سایت خود، به کارگیرید.
از عناوین برای نشان دادن ساختار متن استفاده می کنیم
عنوانها، مانند تابلوهایی هستند که خوانندگان را از طریق مقاله راهنمایی می کنند؛ بنابراین، آنها باید مشخص کنند که موضوع یا درون مایه یک بخش یا یک پاراگراف چیست، در غیر این صورت، کاربران نمی دانند چه انتظاری باید داشته باشند. برای مثال، اگر عنوان مقالهی شما "نحوه استفاده از تگ های هدینگ در سایت" باشد،باید محتوای سایتتان در مورد تگ های هدینگ باشد؛ در غیر این صورت کاربر را سردرگم میکنید.
اغلب کاربران، دوست دارند محتوا را بررسی کنند و آن را بسنجند تا از محتوای متن مورد نظر مطلع شوند و تصمیم بگیرند که تمایل دارند کدام بخش از متن را بخوانند. عناوین به آنها کمک می کند تا این کار را انجام دهند. عنوان هربخش از سایت، باید متناسب با مفهوم همان بخش از محتوا باشد تا کاربران را به قسمت مورد نظرشان هدایت کند. در صورت عدم وجود عنوان و یا وجود متنهای طولانی پس از عنوان، بررسی اولیه مطالب برای خوانندگان، را دشوار می گردد.
برای تولید محتوا، باید علاقهمندی کاربر را درنظر بگیرید و سعی کنید در رابطه با آن موضوع، محتوایی آموزنده و جذاب تولید کنید. در حقیقت برخی از افراد، تمرکز اصلی محتوا را بر جذابیت میگذارند که این روش صحیح نیست. برخی دیگر نیز تنها سعی میکنند محتوای آنها عناوین جذاب داشته باشد، خواه این عنوان به متن مربوط باشد و یا خیر.آنها دوست دارند عناوین را به شکلی انتخاب کنند که کنجکاوی مخاطب را تحریک شود و سعی در فریب کاربر دارند. اگرچه این روش می تواند به خوبی عمل کند، اما این موضوع، نباید موجب شود که عناوین جذاب و خلاقانه اما غیر مرتبط بنویسید. فراموش نکنید که تمرکز اصلی عناوین باید بر روی محتوا باشد و هدف اصلی باید تسهیل در درک بهتر و خوانایی مطلب باشد.
همچنین، این دو نکته را بخاطر بسپارید: اولاً، هر پاراگراف باید با یک جمله اصلی شروع شود که در بقیه پاراگراف، به همان جمله میپردازیم. افزونبراین، هنگام بررسی متن برای اضافه کردن عنوان، مطمئن شوید که جمله اول پاراگراف خود حاوی اطلاعات اساسی آن پاراگراف باشد. ثانیاً ، نحوه ساختار اطلاعات در پاراگراف های شما و ارتباط بین پاراگراف ها، به خواننده کمک خواهد کرد که مطالب مدنظرش را به راحتی پیدا کرده و اطلاعات مورد نیازش را کسب کند.
ساختار عنوان برای دسترسی نیز مهم است. مخصوصاً برای افرادی که نمی توانند از روی صفحه به راحتی بخوانند. از آنجا که عناوین در HTML هستند ، یک صفحه خوان می تواند ساختار مقاله را درک کرده و آنها را با صدای بلند بخواند.
با خواندن یا گوش دادن به عناوین یک مقاله، افراد کم بینا هم می توانند در مورد خواندن یا عدم خواندن مقاله تصمیم بگیرند. همچنین، صفحهخوانها، میانبرهایی را برای پرش از یک عنوان به عنوان دیگر ارائه می دهند. فراموش نکنید که آنچه که کاربرپسند باشد، برای سئو نیز مفید است!
معمولاً نحوه استفاده از عناوین به طور خاص بر سئو شما تأثیر نمی گذارد و ایجاد تغییرات جزئی در عناوین به عملکرد شما کمک نمی کند؛ اما مزایای غیرمستقیم اینکار، بر سئوی سایت شما تاثیر گذار است. به بیان دیگر استفاده از عناوین، موجب افزایش کیفیت محتوای شما خواهد شد که این دسته از متنها، خوانایی بهتری نیز دارند. متن بهتر، برای کاربران جذاب تر و مفیدتر است و هرچیزی که رضایت کاربر را در پی داشته باشد، در سئو سایت شما نیز، تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
اگر کاربران نتوانند به سرعت آنچه را که می خواهند پیدا کنند، احتمالاً سایت شما را ترک می کنند و در سایتهای دیگر، به دنبال پاسخ سوال خود میگردند؛ به همین دلیل است که ساختار متن و عنوان نیز بر سئو تأثیر می گذارد. موتورهای جستجو افرادی را که از سایت شما به سرعت خارج می شوند، را بررسی میکنند و زمانیکه سایت شما نرخ پرش بالایی داشته باشد، موتورهای جستجو نتیجه میگیرند که سایت شما با عبارت جستجو شده توسط کاربر هم خوانی ندارد. این امر موجب کاهش رتبه شما خواهد شد و ممکن است بعد از مدتی، از نتایج گوگل، حذف شوید.
در هنگام انتخاب عناوین، باید همیشه کاربر را در اولویت قرار دهید. از عناوین برای افزودن ساختار و راهنماها به محتوای خود و توصیف کلی آن، استفاده میشود. اینکه کاربر بداند هر بخش از مقاله، به کدام موضوع پرداخته است و در چه زمینه ای است، موجب افزایش رضایت کاربر، خواهد شد. اگر عنوان شما به کاربران اطلاع دهد که مقاله شما در مورد چیست، به گوگل کمک می کند تا محتوای شما را بهتر درک کنند و در نتیجه ی جستجوی کدام عبارتها، سایت شما را به کاربر پیشنهاد کند.
سوالی که اکنون پیش می آید این است که: بهترین روش استفاده از عنوانها چیست؟ شما باید عناوین خود را به خوبی بچینید و در نوشتن آنها، از عبارت کلیدی خود استفاده کنید.
عناوین خود را ساختار بندی کنید
هنگام ویرایش مقاله در سیستم مدیریت محتوا دود ، معمولاً "سطح" عناوین مختلفی را در ویرایشگر متن مشاهده می کنید - از "عنوان 1" تا "عنوان 6". معمولاً H1 را عنوان اصلی می نامیم. ما سطوح دیگر را زیرعنوان می نامیم. این عناوین، براساس اندازه و اهمیت مرتب می شوند. برای مثال: "عنوان 2" مهمتر از "عنوان 4" است.
در پشت صحنه، این موارد به برچسب های عنوان یا تگهای HTML تبدیل می شوند. از "<h1>" تا "<h6>". به همین دلیل است که وقتی در مورد چگونگی ساختار مناسب عنوانها و مطالب صحبت می کنیم، در مورد برچسب های «H1»، برچسب «H2» و ... صحبت می کنیم.
فراموش نکنید که تنها، از یک عنوان H1 در هر صفحه استفاده کنید. این عنوان H1 باید نام یا عنوان پست باشد. در این صفحه، عنوان اصلی سایت یعنی "نحوه استفاده از عناوین در سایت شما" به عنوان H1 در نظر گرفته شده است.
هنگام نوشتن مطالب خود، می توانید از زیرعنوانهای H2 و H3 برای معرفی بخشهای مختلف مقاله، استفاده کنید مانند بخش "عناوین خود را ساختار دهیم" ، که در بخش "چرا از عناوین استفاده میکنیم؟" قرار دارد. به عنوانهای فرعی H2 مانند فصلهای کتاب فکر کنید. این بخشهای منفرد و جدا از هم، ممکن است از برچسبهای H3 ، سپس برچسبهای H4 و غیره برای معرفی زیر عنوان هر بخش، استفاده کنند.
به ندرت اتفاق می افتد که مطالب آنقدر زیرعنوان داشته باشند که مجبور به استفاده از برچسب های H4 و H5 و H6 شوید، مگر اینکه محتوای شما بسیار طولانی باشد.
نمونه ایی از ساختار عناوین
به طور مثال یک مقاله درباره کفشهای باله را درنظر بگیرید. ما "کفشهای باله" را به عنوان کلمه کلیدی تمرکز خود انتخاب کرده ایم و مقاله ای در مورد دلایل محبوبیت کفشهای باله نوشتیم. به ساختار عناوین مقاله زیر توجه کنید:
ببینید چگونه با استفاده از برچسبهای H2 برای بخشبندی متن و برچسب های H3 برای زیرعنوانها، یک ساختار منطقی ایجاد کردهایم؟ ما در مقالهایی که می خوانید نیز همین کار را انجام داده ایم!
این مثال برای توضیح چگونگی چیدمان و پیاده سازی ساختار عناوین در یک مقاله با طول متوسط بیان شد. برای مقالات کوتاهتر، باید از عناوین کمتر و کلیتر استفاده کنید. اگر می خواهید به جزئیات بیشتری بپردازید، میتوانید از برچسب های H4 برای ایجاد بخش های "درونیتر" استفاده کنید.
اما نکتهی مهم این است که چگونه عناوین را اضافه می کنید؟ اگر از سیستم مدیریت دودکو استفاده می کنید، افزودن تگهای هدینگ بسیار آسان است.
سادهترین راه برای اضافه کردن عنوانها از طریق ویرایشگر است. در ویرایشگر متن دودکو با مراجعه به نوار بالا به بخش Format وارد شده و با کلیک بر روی بخش Heading ،تگهای عنوان از H1 تا H6 نمایش داده می شود.
روش دوم قرار دادن مستقیم کدهای HTML است. در منو بالایی ویرایشگر با ورود به بخش View و انتخاب اولین گزینه به نام Source code تمام کدهای پس زمینه ویرایشگر را مشاهده می کنید که می توانید تگ های هدینگ را به صورت دستی در آن وارد کنید.
عنوان ها به شما فرصتی عالی می دهند تا از کلمات کلیدی خود یا مترادف آن به طور برجسته استفاده کنید تا کاملاً مشخص شود صفحه در مورد چه چیزی است. با افزودن عبارت کلیدی خود به زیرعنوانها، بر اهمیت آن تأکید می کنید؛ علاوهبراین، اگر می خواهید سایتتان در یک کلمه کلیدی خاص رتبهی خوبی بدست آورد، باید در مورد آن بنویسید.
بسیار مهم است که در این کار زیاده روی نکنید و در هربخش از متن، آن را به کار نبرید. عبارت کلیدی خود را تنها در جایی که منطقی و لازم است به کار ببرید.
عناوین مقالات خود را بررسی کنید
استفاده خوب از عناوین برای کاربران مفید است. اینکار، شانس افرادی را که در واقع مقاله شما را می خوانند را افزایش می دهد، قابلیت دسترسی را بهبود می بخشد و حتی ممکن است به SEO کمک کند. ناگفته نماند که بهتر است در هنگام نوشتن یک متن، عناوین را مشخص کنیم زیرا اگر متن را بدون عناوین بنویسیم، ممکن است در پایان مقاله، با یک مطلب پیچیده و گیج کننده روبهرو شویم اما با استفاده از عناوین، میتوان به متن ساختار بخشید و خواندن آن را آسانتر کنیم؛ بنابراین عناوین را به مقالات خود اضافه کنید. فقط مطمئن شوید که از آنها به درستی استفاده کرده اید!