5 نکته مهم سئو برای افزایش ترافیک سایت 5 نکته مهم سئو برای افزایش ترافیک سایت

5 نکته مهم سئو برای افزایش ترافیک سایت

آموزش سئو و بهینه سازی سایت زمان مطالعه : ~ 10 دقیقه 3 دی 1399

نتایج تحقیقات، بارها و بارها ثابت کرده است که بیشترین ترافیک اینترنتی، توسط موتورهای جستجوگر ایجاد می شود. علاوه‌براین، حدود 51٪ از بازدید وب سایت‌های تجاری B2B و B2C ، نتیجه جستجوی ارگانیک است.

همچنین مطالعات اخیر نشان داده است که رقابت برای رتبه‌بندی در میان 20 موقعیت برتر و بدست آوردن موقعیت و رتبه بهتر در نتایج موتورهای جستجو برای یک کلمه کلیدی خاص، افزایش چشمگیری داشته است؛ زیرا میلیون‌ها صفحه وب دیگر برای همان رتبه‌بندی و همان کلمه کلیدی به رقابت می کنند.

واقعیت این است که سئو تنها یک فرآیند که شامل چند مرحله شود، نیست؛ بلکه فرآیند و روندی است که به نظارت و به روزرسانی مداوم نیاز دارد. شایان ذکر است که برخی مفاهیم اساسی و ساده در مورد سئو، یادگیری و اجرای مناسب آن وجود دارد که می تواند بهبود رتبه وب سایت را تضمین کند.البته، یادگیری دقیق سئو می تواند یک چالش واقعی و یک تجربه متفاوت باشد؛ به علاوه، تسلط بر سئو به زمان زیادی نیاز دارد.

در ادامه، به برخی از مفاهیم مهم سئو پرداختیم که دانستن آنها، تسلط بر پایه سئو را آسان‌تر می کند.

بهینه سازی رتبه بندی موتور جستجو

  • بهینه سازی برای صفحه رتبه بندی موتور جستجو (SERP)

 پیش از پرداختن به این مفوهم، ابتدا باید بدانیم که رتبه‌بندی در نتایج موتورهای جستجو چیست و چه چیزی را نمایش می دهد.

رتبه بندی در نتایج موتور های جستجو (SERP) چیست ؟

هنگامی که کلمه یا عبارتی را در جعبه جستجو در گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری مینویسیم و پاسخ سوالی و یا اطلاعاتی را جستجو میکنیم، صفحه نتایج موتور جستجو یا به اختصار "SERP" آن موتور جستجوگر را مشاهده خواهیم کرد. ناگفته نماند که SERP با توجه به کلمه کلیدی عبارتی که جستجو شده است، متفاوت است.

و اما اصطلاح SERP Snippet چیست؟؟

یک صفحه معمول نتایج در موتور جستجو، شامل 10 نتیجه است که هر یک از آنها "SERP Snippet" نامیده می شود.

هر قسمت از این نتایج که در صفحه موتورهای جستجو مشاهده می شود شامل موارد زیر است :

  • عنوان صفحه
  • آدرس صفحه
  • توضیحات کوتاه درباره صفحه که همان توضیحات متا است

اکنون به بخش‌های مشاهده شده در نتایج موتور جستجو یا SERP خواهیم پرداخت:

عنوان صفحه: عنوان صفحه در نتایج موتور های جستجو، درواقع عنوانی است که در صفحه وارد می کنیم. عنوان یک صفحه سایت باید بین 55 تا 60 کاراکتر باشد تا موتورهای جستجو توانایی نمایش کامل آن در نتایج جستجو را داشته باشند. اگر کلمه کلیدی مورد نظر خود را به طرز معناداری در عنوان صفحه قرار دهید، این احتمال وجود دارد که صفحه در نتایج جستجوی آن کلمه کلیدی، رتبه‌بندی شود؛ بنابراین اگر میخواهید که سایتتان در SERP یک کلمه کلیدی ظاهر شود، بهتر است آن کلمه کلیدی را در عنوان صفحه خود، به کار ببرید.

توضیحات متا : توضیحات داخل یک تگ HTML است که محتوای آن داخل <title> نوشته میشود. محتوای این تگ، به صورتی خلاصه محتوای صفحه وب را نمایش می دهد و دارای محدودیت 156 کاراکتری است. البته در تلفن همراه، این محدودیت به 120 کاراکتر کاهش می یابد.

اگر توضیحات متا از حد مجاز بیشتر باشد، در نتایج قابل مشاهده نخواهند بود. اگرچه نمایش توضیحات متا، هیچ تاثیر مستقیمی بر رتبه بندی ندارد اما توضیحات متای غنی از کلمات کلیدی بسیار مهم است؛ زیرا این امر قطعاً به نمایش سایت شما در نتایج موتورهای جستجو کمک مخواهد کرد.

آدرس ها: آدرس‌های اینترنتی (URL) ، یکی از مهمترین مولفه‌ها در نمایش بخش‌های مختلف نتایج موتورهای جستجو است. موتورهای جستجو صفحات سایت را به وسیله آدرس های اینترنتی می شناسند؛ به همین دلیل است که در صورت امکان از تغییر آدرس‌ها باید خودداری نمود. همچنین توصیه می شود که آدرس‌های اینترنتی بهینه شده، شامل کلمات کلیدی و کوتاه باشد.

بهینه سازی پیوند های داخلی و خارجی

  • بهینه سازی پیوند های داخلی و خارجی

لینک های داخلی چیست؟

لینک‌های موجود در یک وب سایت که از یک صفحه دامنه به یک صفحه کاملا متفاوت از دامنه مشابه می روند، به عنوان لینک‌های داخلی شناخته می شوند. این لینک‌ها، برای دسترسی بهتر کاربر به بخش‌های مختلف سایت به کار میروند.

 سه مورد از اصلی‌ترین کاربردهای لینک داخلی، عبارتند از:

  • فراهم کردن امکان دسترسی بهتر و آسان‌تر به بخش‌های مختلف سایت
  • ایجاد سلسله مراتب اطلاعاتی مناسب برای هر بخش وب سایت
  • گسترش لینک‌های مختلف در سایت

بهترین روش برای پیوند های داخلی

صفحات یک وب سایت باید دارای ساختار پیوند‌هایی باشند که زمینه‌های گشتن کاربر و خزنده‌های موتورجستجوگر را فراهم کنند تا بهترین رتبه را در نتایج موتورهای جستجو کسب کنند. صفحاتی که از رتبه بالا و مناسبی در نمایش نتایج موتورهای جستجو بر خوردار نیستند، می توانند با بهره‌گیری از این روش، به رتبه خوبی دسترسی پیدا کنند.

لینک های خارجی چیست ؟

در واقع لینک‌هایی هستند که کاربر را به صفحاتی با یک آدرس دامنه متفاوت از دامنه اصلی، هدایت می‌ کنند. به زبان ساده، اگر وب سایت دیگری پیوندی متصل به وب سایت شما ایجاد کند، آن پیوند، لینک خارجی به سایت شما محسوب می شود.

بهترین روش برای پیوند های خارجی

به گفته کارشناسان سئو، پیوندهای خارجی یک عامل مهم و موثر در رتبه‌بندی سایت است. به عبارت دیگر، پیوندهای خارجی در کسب رتبه در نتایج موتورهای جستجو، بسیار موثر است؛ زیرا موتورهای جستجو رأی اعتمادی از یک شخص ثالث برای سایت به حساب می آیند. این مسئله، موجب افزایش اعتماد موتورهای جستجو به سایت شما و در نتیجه بهبود رتبه سایت شما در SERP خواهد شد. 

به بیان دیگر، پیوندهای خارجی به عنوان یک عامل تعیین کننده عمل می کنند؛ زیرا موتورهای جستجو برای تعیین محبوبیت یک صفحه وب خاص به این عامل یعنی وجود پیوندهای خارجی در یک صفحه وب خاص، متوسل می شوند.

استفاده از پیوندهای خارجی نه تنها به وب سایت کمک می کند تا به وب سایت‌های دیگر متصل شود، بلکه در ایجاد روابط به مدیران وب سایت نیز کمک می کند. پیوند خارجی یک روند منظم در بین وبلاگ نویسان است؛ زیرا یک روش اثبات شده برای ورود بازدیدکنندگان بیشتر به وب سایت است.

پیوند های خارجی از نظر سئو به دو دلیل مهم است :

  • محبوبیت : پیوند‌های خارجی معیار ساده‌تری برای اندازه‌گیری محبوبیت یک وبسایت است. 
  • ارتباط : پیوند‌های خارجی سایت یک شخص دیگر به سایت شما نشان دهنده ارتباط محتوای آن با سایت شما است که برای موتورهای جستجو بسیار ارزشمند است.

برخی از معیارهایی که موتورهای جستجو برای تعیین مقدار پیوندهای خارجی استفاده می کنند، موارد زیر است:

  • اعتبار دامنه پیوند خارجی
  • محبوبیت صفحه پیوند دهنده
  • ارتباط محتوای بین صفحه منبع و صفحه مقصد
  • متن استفاده شده برای لینک دهی
  • مقدار پیوندهای صفحه منبع به همان صفحه
  • تعداد دامنه هایی که به صفحه مقصد پیوند دارند

ارتباط متن پیوند شده یا Anchor text با سئو

اهمیت ارتباط متن پیوند شده با محتوای سایت مقصد

در وب سایت به بخشی از متن، کلمه و یا عبارت که به سایت و یا صفحه‌ایی لینک می شود، متن پیوند و یا اصطلاحا به آن Anchor Texts گفته می شود.

همانطور که بک لینک فاکتور مهم رتبه‌بندی و بهینه‌سازی به حساب می آید، Anchor Texts نقش محوری در ایجاد اهمیت بک لینک بازی می کند.

  • بهینه سازی متن پیوند ها

در اینجا برخی از نکات قطعی و مفید ذکر شده است که به طور خاصی برای بهینه‌سازی متن لینک‌های صفحه وب ارائه شده است :

ارتباط متن پیوند

متن‌های پیوند تنها زمانی نتیجه مطلوبی دارند که متن ترسیم شده، به مناسب ترین روش استفاده شود. هرچه کلمه کلیدی متن پیوند یا Anchor Texts با محتوای صفحه یا مقاله مرتبط‌تر باشد، رتبه آن در نتایج موتورهای جستجو بهتر خواهد بود.

توزیع هوشمندانه متن های پیوند در سایت

اگرچه هیچ قانون جهانی در مورد چگونگی بهینه‌سازی متن پیوند وجود ندارد اما بهترین روش این است:

  • متن پیوند برندها: 40 %
  • متن پیوندهای منحصر به فرد و سایر: 25 %
  • پیوندهای بدون متن: 150 %
  • پیوند برندها + کلمات کلیدی: 5 %
  • پیوندهایی که دارای متن مشابه دارند: 5%
  • پیوندهای عمومی: 1 الی 5 %
  • پیوندهای دارای متن طولانی: 2 الی 4 %
  • پیوندهای دارای متن دقیق و یکسان: کمتر از 1 %

مقادیر بالا برای کسب بهترین نتیجه در استفاده از متن های پیوند توصیه می شود.

سایت سمی 

برخی دامنه‌ها از این نظر سمی هستند که شهرت خوبی در گوگل و سایر موتورهای جستجو ندارند. اگر وب سایت شما به این نوع دامنه پیوند داده شده باشد، می تواند به رتبه شما آسیب برساند. اما چطور وبسایت‌های سمی را از وبسایت‌های غیرسمی تشخیص دهیم؟ ابزارهای مختلفی برای بررسی اعتبار یک دامنه وجود دارد که اسپم‌های یک دامنه را نمایش می دهد. دامنه‌ایی که دارای اسپم زیادی است، به عنوان یک دامنه سمی شناخته می شود و می بایست از لینک‌دهی به این گونه دامنه‌ها باید خودداری کرد.

جلوگیری از پیوند های داخلی به وسیله متن پیوند های غنی از کلمات کلیدی

استفاده از پیوند داخلی برای جلب اعتماد موتورهای جستجو، بسیار توصیه می شود؛ البته اینکار نباید با متن‌های پیوند غنی از کلمات کلیدی انجام شود. این موضوع تنها یک دلیل ساده دارد؛ استفاده از تعداد زیادی متن پیوندی که سرشار از کلمات کلیدی است، تأثیر منفی زیادی در سایت خواهد داشت .

  • بهینه سازی حساب های شبکه های اجتماعی برای سئو

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی که اصطلاحا با نام SMM شناخته می شود، به خودی خود مهم است و برخی از متخصصان سئو و بازاریابان اینترنتی بر اهمیت بهینه سازی موتور جستجو و همچنین افزایش اعتبار فضای آنلاین دارند، تأکید می کنند.

شبکه‌های اجتماعی یک صفحه وب می توانند برای رتبه‌بندی بهتر بهینه شوند. به علاوه، این قابلیت موجب میشود تا در نتایج جستجو ظاهر شوند. به بیان دیگر، مدیر سایت فقط باید کلمات کلیدی یا عبارات مربوطه را در حساب کاربری یا نام صفحه مربوطه را وارد کند تا بتواند بهترین رتبه را در گوگل یا در جستجوی شبکه اجتماعی به دست آورد.

نکته‌ای که باید با اهمیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد این است که سیگنال صفحات اجتماعی واضحا تأثیر مستقیم و غیرمستقیم بر رتبه‌بندی نتایج جستجوی ارگانیک صفحات وب دارند. سیگنال‌های اجتماعی اساساً مواردی مانند پسندیدن، اشتراک گذاری، رأی، پین، بازدید را شامل میشود؛ این اقدامات عموما در محبوب‌ترین رسانه‌های اجتماعی جمعی یعنی فیس بوک، توییتر، لینکدین، اینستاگرام و ... رخ میدهند. 

  • ارتقاء محتوای قدیمی

فرض کنید وب سایت شما دارای یک وبلاگ است و میزان قابل توجهی از بازدید را به صفحه محصول یا خدمات هدایت می کنید. بدیهی است که برخی از مطالبی که چند سال پیش نوشته و منتشر شده‌اند، امروز منسوخ به حساب می آیند. با بازنشر یا به روزرسانی کردن این محتوا، می توانید به راحتی از مزایای سئو استفاده کنید؛ زیرا موتورهای جستجو عاشق محتوای تازه هستند.

نکات ذکر شده، به صورت کلی سوالات در مورد چیستی سئو، کاربرد و مفاهیم اولیه آن را پاسخ میدهند. سئو یک مهارت است و برای تسلط بر آن تلاش زیادی لازم است. با این حال، شرکت طراحی سایت دودکو امیدوار است با مطالعه این مقاله، کمکی هرچند کوچک در رابطه با آشنایی شما با بهینه‌سازی و سئو، ایجاد کرده باشد. 


ارسال نظر
توجه داشته باشید، درج اطلاعات "ایمیل" ، "وبسایت" و "شماره تماس" اختیاری بوده و به هیچ وجه منتشر نخواهد شد. این اطلاعات صرفا جهت پاسخگویی در موارد نیاز استفاده می شوند.